Buitenritten

Samen met Hans, die professioneel gids is, maakt u avontuurlijke tochten te paard door de bosrijke omgeving met zijn groene valleien.

Gedurende het gehele jaar worden er wekelijks lessen gegeven. Vooral in de zomermaanden en tijdens de vakanties brengen de stages en de ruiterarrangementen extra leven in de manege.


Wij bieden ook prachtige buitenritten aan voor zowel beginners als gevorderde ruiters onder begeleiding.

1 uur €25.-

2 uur €40.-

3 uur €55.-

4 uur €70.-

Paardrij lessen:

Op aanvraag, beginners tot gevorderden, vanaf de leeftijd van 10 jaar. NIET mogelijk in het hoogseizoen!


Stertochten

We rijden door de prachtige omgeving van de manege en ervaar de streek ‘La Bouriane’ op een bijzondere manier. U rijdt tijdens de buitenritten over paadjes door het bos of galoppeert over een groot weiland. Daarbij komen we door verschillende pittoreske Franse dorpjes en gehuchten. De ritten varieren van 2 tot 4 uur per dag.

Start op Zondag met een introductie ritje om te zien of het klikt met het toegewezen paard. Woensdag hebben we een rust dag voor ruiters en paarden. Op ons terrein kun je dan heerlijk genieten van de rustgevende tuin of lekker een duik nemen in ons zwembad. Ook kun je evt de prachtige steden en dorpen in de buurt bezoeken. Vrijdag avond zullen we de week eindigen met een BBQ als het weer het toestaat. Tarieven Lessen & Buitenritten


Trektocht Rocamadour

(Van Zat. tot Zat.)


Alle wegen van deze 4 daagse trektocht leiden u naar Rocamadour, een bedevaartsplaats voor pelgrims, welke meer dan negen honderd jaar geleden tegen de steile rotswanden van het Alzou ravijn is gebouwd. Per dag zal u ongeveer 25 tot 30 kilometer afleggen in een afwisseling van gangen en geniet u van heerlijke picknicks onderweg. Uw bagage wordt per auto naar de accommodaties vervoerd.

Bij aankomst op zaterdagmiddag op Du Passe-Temps staat er een verfrissend drankje op u te wachten. Er wordt een korte presentatie gegeven over wat u de komende week kunt verwachten onder het genot van een driegangen-diner.

De volgende 2 dagen staan er introductieritten door de prachtige groene valleien op het programma en wordt er bekeken of u en uw paard goed bij elkaar passen. We rijden in de Lot over oude Romeinse wegen, muilezelpaadjes en een gedeelte van de route naar Santiago de Compostela. 

Dag 1: De trektocht leidt onder andere langs l’Abbye Nouvelle nabij het kleine plaatsje Léobard waarna we langs het verderop gelegen meer ‘Écoute s’il pleut’ komen. Hier vlakbij zal een uitgebreide lunch voor u klaarstaan. Na de lunch vervolgt men de weg naar een bed & breakfast waar de paarden de wei in kunnen en er een driegangen diner voor u klaarstaat.

Dag 2: Na het ontbijt vervolgen we onze route naar Rocamadour. Er wordt halverwege de tocht een gezellige lunch georganiseerd langs de rivier. Men overnacht in een chambre d’hôtes net buiten Rocamadour. Aangezien men rond vier uur ’s middags bij de overnachtingplaats aankomt, blijft er geruime tijd over om het beroemde bedevaartsoort te bezoeken. Er is een transfer geregeld van en naar het dorp toe. De bed & breakfast waar u verblijft is een oasis van kalmte en rust en een ideale rustplaats na de lange rit. In de avond kunt u wederom een driegangen diner verwachten. 

Dag 3: vandaag starten we onze terug tocht richting de manege. Dit is tevens de langste rit van de week, maar liefst 7 uur in het zadel! Gelukkig is er halverwege weer een heerlijke lange rustpauze met picknick op een idilische locatie. Na de rit worden we verwelkomd op onze laatste B&B van de week.

Dag 4: Na het ontbijt start onze laatste rit richting de manege. Vandaag doen we ongeveer 5 uur te paard met een uitgebreide lunch langs de route. Na de lunch vervolgen we onze route naar Degagnac waar een heerlijke BBQ op ons wacht om deze prachtige week feestelijk af te sluiten met elkaar. 


Nieuw!!!   3-daagse kastelentocht

Deze tocht leidt u langs diverse iconische kastelen in het prachtige Lot. 

(Zat. – Wo. of Zat. – Zat.)

Bij aankomst op zaterdagmiddag op Du Passe-Temps staat er een verfrissend drankje op u te wachten. Er wordt een korte presentatie gegeven over wat u de komende week kunt verwachten onder het genot van een driegangen-diner.

De eerste drie dagen zullen we eerst kennismaken met de paarden en zien of we een goede combinatie ruiter met paard hebben gemaakt.  


Dag 1: Vertrek vanaf Centre Equestre du Passe-Temps in de richting van Daglan. De picknick zal plaatsvinden aan de oever van de rivier le Ceou. We vervolgen onze tocht richting een heerlijke Bed en Breakfast aan de rivier de Dordogne waar u twee nachten zult blijven. Deze B&B heeft een zwembad en jacuzzi en hier kunt u heerlijk bijkomen van de rit. In de avond zal de host u een fantastisch 3 gangen diner serveren.

Dag 2 : Vandaag vertrekken we richting Chateau de Milandes, ooit het kasteel in bezit van de beroemde zangeres Josephine Baker. Na het bezoek aan het Chateau rijden we door de vallei van de rivier de Dordogne. Vanuit de vallei zien we Chateau de Beynac en komen we vervolgens langs Chateau de Fayrac. 

We komen na deze rit weer terug op de B&B van de vorige nacht langs de rivier de Dordogne. 

Dag 3 : Na ons vertrek vanuit de vallei komen we langs Chateau de Castelnaud. We rijden weer in de richting van Domme, maar nemen een andere route dan de eerste dag. Na onze picknick in Nabirat rijdt u door de heerlijk beschutte bossen terug naar de manege waar een driegangendiner voor u klaar staat.

 

Deze trektocht kan geboekt worden als weekarrangement maar ook als losse trektocht.


Data en prijzen op aanvraag.Pensionstalling

Wij bieden pensionstalling met weidegang en een verscheidenheid aan faciliteiten op 10 minuten afstand van Gourdon en op 45 minuten afstand van Cahors.

Het is ook mogelijk om uw eigen paard mee te nemen op vakantie. 

Paardenpension in box met weidegang

€ 11,- per nacht inclusief water en hooi

Supplement brokken € 4,-

Prijzen ruitervakanties op aanvraag